De maatregelen omtrent het coronavirus zijn weer aangescherpt. Gelukkig blijft het mogelijk om vrij te tennissen en om te trainen. Hierbij geldt wel de maximale groepsgrootte van 2 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (exclusief trainer). Spelen in wedstrijdverband is helaas niet mogelijk, publiek is niet welkom op de vereniging en naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Gelukkig kunnen we nog wel blijven tennissen. De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt voor nu het volgende:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (let op, geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden. (bron: https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/11/verzwaring-coronamaatregelen-geen-dubbelspel-de-komende-2-weken/)

Via onze website proberen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte te houden van de nieuwe maatregelen. Op de KNLTB website staat ook altijd de up-to-date informatie: https://corona.knltb.nl/.

Deze week zal ook de uitnodiging volgen van de online Algemene Ledenvergadering die eind deze maand zal plaatsvinden.

Wij hopen jullie voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Blijf gezond, doe voorzichtig en let op elkaar!

Bestuur T.V. Stroe